Welke zonnepaneel past bij u?

Bekijk ons aanbod omvormers

Zonnepaneel: keuzehulp

Zonnepanelen zijn het meest opvallende en het meest besproken onderdeel van een zonnestroominstallatie. Er is ontzettend veel aanbod uit alle hoeken van de wereld.

De ontwikkelingen staan uiteraard niet stil. Qua vermogen blijven zonnepanelen nog steeds langzaam stijgen en ook qua uiterlijk worden ze steeds mooier. Buist Solar technologie werkt met zonnepanelen van diverse merken, waaronder Solar Frontier, Bauer, Sunpower, LG Solar, Solarwatt en Panasonic.

De keuze voor een zonnepaneel kan in elke situatie anders zijn:

  • Soms dient er – gezien de beperkte ruimte – voor een zonnepaneel met een extra hoog vermogen te worden gekozen.
  • De lastige indeling van het dak kan soms aanleiding zijn om een zonnepaneel te kiezen die qua afmeting beter uitkomt.
  • De ligging ten opzichte van het zuiden kan soms gevolgen hebben voor de jaarlijkse opbrengst. Het ene zonnepaneel presteert beter bij minder gunstige omstandigheden dan een ander.
  • Op een plat dak waar de zonnepanelen niet te zien zijn, worden andere eisen aan het design gesteld dan zonnepanelen die op een zichtlocatie of op een mooie keramische dakpannen liggen.

Ongeveer 70% à 80% van de zonnepanelen die momenteel in de wereld worden geproduceerd, liggen kwalitatief nagenoeg op hetzelfde niveau. Er zijn een aantal zonnepanelen van slechte kwaliteit die toevallig uit China komen. Dit heeft te maken met een slechte manier van verlijmen van de onderlinge lagen waaruit het zonnepaneel is opgebouwd.

Bauer zonnepanelen

Voor onze standaard zonnepanelen maken we meestal gebruik van zonnepanelen van de fabrikant Bauer. Dit Duitse bedrijf biedt producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding, geeft een fabrieksgarantie van 20 jaar én is goed bereikbaar waardoor bij eventuele problemen sneller een oplossing kan worden gevonden.

Solar Frontier zonnepanelen

Daarnaast verkopen we ook veel dunne film zonnepanelen van Solar Frontier. Dit is een iets kleiner paneel met een lager vermogen maar wel met een heel hoog rendement.

LG zonnepanelen

Voor een mooi design zonnepaneel of een zonnepaneel met een nog hoger vermogen dan Solar Frontier, dan is LG met bijvoorbeeld een vermogen van 315 of 320Wp een goede optie.

Er zijn een paar fabrikanten die een zonnepaneel produceren die zich onderscheidt ten opzichte van die 70% à 80%. Deze fabrikanten onderscheiden zich veelal in negatieve zien van de rest, doordat ze een slecht verlijmd zonnepaneel op de markt brengen. Een ander deel onderscheidt zich positief.

Fabrikanten kunnen zich op twee manieren positief onderscheiden:

  • Ze produceren een paneel met een hoger vermogen dan hun concurrenten.
  • Ze produceren een paneel met een langere levensduur dan hun concurrenten.

 

Indien een fabrikant in staat is om beide pluspunten te combineren, produceren ze een zonnepaneel met een extreem hoog vermogen in combinatie met een extreem lange levensduur. Dat is een topproduct! Uiteraard zal deze zonnepaneel een heel ander prijskaartje krijgen.

Bij het aanschaffen van zonnepanelen dient altijd worden afgevraagd hoe ver je moet gaan als het gaat om de levensduur van een zonnepaneel. Als een standaard paneel tegenwoordig al een levensduur heeft van minimaal 30 jaar, waarbij het vermogen ongeveer een half procent per jaar daalt, is het de vraag of het voor iedereen slim is om bijvoorbeeld nog € 60,- per zonnepaneel meer uit te geven, zodat een paneel nog 10 jaar langer mee kan gaan.

Hetzelfde geldt ook voor het vermogen. We leveren regelmatig zonnepanelen met een vermogen van 320Wp of meer. Maar als er op het dak voldoende ruimte is, is het soms interessanter, lees voordeliger, om voor een zonnepaneel te kiezen van bijvoorbeeld 280Wp en daar vervolgens 2 of 3 extra exemplaren van te plaatsen.

Kortom, een zonnepaneel is altijd maatwerk. Wat voor de ene situatie de beste oplossing is, kan voor een andere situatie juist niet interessant zijn.

Meer weten over Buist?

Download onze gratis brochure!

Bekijk wat Buist voor jou kan betekenen!

Bekijk ook eens onze projecten of ontvang gratis onze nieuwe brochure direct als download óf via de post! Uiteraard kun je ook een afspraak met ons maken. We komen geheel vrijblijvend bij jou langs.

Vrijblijvende afspraak

Overweeg je zonnepanelen te plaatsen? We komen graag langs om
de 
mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op voor het
maken van een 
vrijblijvende afspraak of een offerte.